چرم مصنوعی جایگزین چرم های طبیعی شده اند و این اتفاق باعث ورود چرم به صنایع مختلفی شد که تا قبل از آن به دلیل شرایط خاص نگه داری چرم طبیعی نمی توانستند از ورق های چرم در تنوع دهی به صنعت خود بهره ببرند. چرم مصنوعی نسبت به چرم طبیعی از تنوع بیش تری برخوردار است و این تنوع بر قیمت چرم مصنوعی اثر می گذارد.
آشنایی با انواع چرم مصنوعی طرح دار و ساده
از ورود چرم مصنوعی به صنایع مختلف بیش از صد سال می گذرد. تولید اولین چرم مصنوعی در آلمان و در قرن نوزدهم صورت گرفته است.
دباغی کردن روش تولید چرم های طبیعی است اما برای تولید انواع چرم مصنوعی از شیوه های مکانیکی استفاده می شود. در زیر به دو روش تولید چرم مصنوعی اشاره می کنیم:
- روش خشک
- روش تر
اینکه چرم مصنوعی از طریق چه روشی تولید شده باشد بر قیمت چرم مصنوعی تاثیر می گذارد.
جرم مصنوعی پلی اورتان یا پی وی سی و چرم مصنوعی پلی وینیل از دو مدل چرم هایی هستند که از طریق روش تر تولید می شوند.
تاریخچه تولید اولین چرم مصنوعی وینیل به دهه ۱۹۴۰ در آمریکا بر می گردد. چرم مصنوعی وینیل نسبت به پلی اورتان انعطاف و نرمی کم تری دارد، بدین خاطر شایسته است بیش تر در حوزه هایی مورد استفاده قرار بگیرد که مدت زمان کم تری با پوست بدن انسان در ارتباط باشد. یکی از کاربرد ها در تولید جلد کتاب های می باشد.
اما نوع پلی اورتان یا پی وی سی به دلیل دارا بودن ویژگی هایی چون انعطاف بالا، سطوم نرم و دارای تنفس بودن بافت بیش تر در تولید پوشاک و لوازمی که به طور مستقیم و زمان طولانی با پوست انسان در تماس هستند بسیار کاربرد دارد.
چرم مصنوعی منفذ دار یک نوع دیگر می باشد. چرم مصنوعی کورفوم یکی از انواع چرم های منفذار می باشد. این نوع چرم به دلیل قابلیت تنفسی در صنایع تولید کفش بسیار استفاده می گردد. و شیک ترین کفش ها را ازاین نوع چرم شاهد هستم. علاوه بر این استفاده از این چرم در تولید کیف ها دوربین و روکش صندلی ماشین ها کاربرد دارد.
اگر به دنبال چرم های مصنوعی هستید که دارای جذابیت رنگی و طرحی باشد چرم های اکلیلی دارای این ویژگی هستند. این چرم مقاومت بالایی دارد . از سطح درخشنده و براقی برخوردار می باشد. تنوع رنگ داشتن این چرم از برتری های آن نسبت به دیگر انواع چرم مصنوعی است.
علاوه بر رنگ طرح یکی از عامل های مهم و قابل توجه می باشد. دو نوع چرم مصنوعی ساده و چرم مصنوعی طرح دار دو عامل تنوع دهنده به چرم ها هستند. چرم های مصنوعی طرح دار فاقد سطح صاف و ساده هستند و طرح های مختلفی را در سطح آن ها شاهد هستیم مثل چرم مصنوعی با طرح پوست مار یا کرکدیل که باعث جذابیت بیش تر می شود.
به چرم هایی که ترکیبی از چرم مصنوعی و طبیعی هستند چرم اشبالت می گویند این نوع چرم دارای دو رویه می باشد و استفاده در کارهای هنری چرم دوزی یکی از کاربرد های اصلی آن می باشد.
مهم ترین مزیت استفاده از چرم مصنوعی طرح دار
چرم مصنوعی ورق های چند لایه ای هستند که به عنوان مواد اولیه کاربرد های فراونی در صنایع مختلف دارند.سالانه چند میلیارد دلار گردش مالی کشور مختص به تولید چرم مصنوعی می باشد. نزدیک به ۳ میلیارد دلار از این هزینه حاصل از صادرات انواع چرم های مصنوعی به بازار های خارجی است و بخش زیادی از آن صرف واردات از کشور های دیگر به بازار داخلی می شود.
استفاده از چرم مصنوعی دارای مزایایی می باشد. شرایط نگه داری چرم مصنوعی راحت تر است و در صورت مرغوب بودن زمان زیادی می توان آن را نگه داشت.
از جانبی دیگر امکان تمیز کردن سطح چرم های مصنوعی نیاز به حساسیت کم تری دارد.
همچنین چرم مصنوعی از لایه های تولید شده است که دارای وزن سبک تری می باشد. سطح یکنواخت و یکدست این نوع چرم ها یکی از مزیت های مهم است.
چرم مصنوعی کاربرد های فراوانی دارد و به دلیل قیمت مناسب صنایع مختلف از این ورق ها در تولید محصول خود و جلوه دهی بیش تر به آن بهره می برند. در ادامه در مورد انواع کاربرد های چرم مصنوعی در صنایع مختلف صحبت خواهیم کرد.
انواع چرم مصنوعی زمینه ساده
چرم مصنوعی با عنوان چرم صنعتی شناخته می شوند که ورق های چند لایه ی با سطوح یکدستی می باشد که در صنایع مختلف کاربرد متفاوتی دارد. آستر، روکش و اسفنج از لایه های تشکیل دهننده این ورق ها می باشند.
همان طور که اشاره کردیم یکی از مزیت های چرم مصنوعی نسبت به چرم طبیعی پرکاربرد بودن آن می باشد. در زیر به مواردی از آن اشاره می کنیم:
- استفاده در صنعت کفش سازی
- استفاده در صنعت مبل سازی
- استفاده در صنعت تولید کیف
- استفاده جهت دوخت لباس های چرم
- استفاده به عنوان آستر ها
- استفاده برای روکش دهی صندلی در صنعت اتومبیل سازی
چرم مصنوعی قیمت بسیار مناسب تری دارند و با قیمت مناسب می توان جذابیت و جلوه دهی محصول را بالا برد و به صرفه تر خواهد بود.
صنعت کیف و کفش یکی از صنایع پر استفاده از چرم مصنوعی می باشند و از طریق این ورق ها چند برابر محصولات خود را شیک می کنند.
دوخت لباس و روکش دهی به مبل، صندلی و صندلی های ماشین هم از کاربرد های مهم چرم های مصنوعی هستند.
همچنین از از کاربرد های مهم چرم های مصنوعی استفاده به منظور روکش دهی به مبل یا صندلی ها است. مبل و صندلی های چرم نمای چندبرابری به فضا می دهند.
قیمت هر متر چرم مصنوعی در بازار چقدر است؟
امروزه تولیدی چرم مصنوعی تبدیل به یکی از صنایع پر سود در سرتاسر دنیا شده است. اگر بخواهیم به تعدادی از کشور های تولید کننده چرم مصنوعی اشاره کنیم می توان گزینه های زیر را داشت:
- آلمان
- انگلیس
- فرانسه
- سوئد
همچنین کشور هایی که جزو مصرف کننده های بالای چرم مصنوعی هستند شامل موارد زیر می باشند:
- ارمنستان
- عراق
- آذربایجان
اگر بخواهیم به بزرگ ترین تولید کننده های چرم مصنوعی در کشور خودمان اشاره کنیم می توان مناطق زیر را نام برد:
- شهرک صنعتی نظر آباد
- ساوه
- سمنان
چرم مصنوعی همانند در محصول دیگری، دارای کیفیت های مختلفی می باشد و این مسئله به فرایند طی شده در تولید و مواد اولیه به کار گرفته شده مرتبط است.
چرم های مصنوعی به صورت جزئ یعنی متری یا عمده یعنی توپی مورد مصرف قرار می گیرند. قطعا خرید عمده قیمت به صرفه تری دارد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.