امروزه چرم های مصنوعی جزو ورق های پر مصرفی هستند که علاوه بر سود حاصل در فروش مستقیم آن ها، شاهد سود بسیاری در صنایع تولیدی دیگری که برای محصول خود به این ورق ها نیاز دارند هستیم. مثل صنعت کیف و کفش دوزی. تولیدی چرم مصنوعی در کشورمان یکی از تولیدی های موفق می باشد که سالانه باعث گردش اقتصادی می گردند.
توضیح موارد مصرف و کاربرد چرم مصنوعی
چرم مصنوعی یا چرم صنعتی ورق های چند لایه ی با سطوح یکدستی می باشد که کاربرد های متفاوتی دارد. این ورق ها از لایه هایی چون آستر، روکش و اسفنج تولید می شوند.
از موارد مصرف و کاربرد چرم مصنوعی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده به منظور تولید کفش های چرم
- استفاده به منظور روکش های مبلی
- استفاده به منظور تولید کیف های چرم
- استفاده برای دوخت لباس های چرمی
- استفاده جهت آستر
- استفاده به عنوان روکش صندلی
چرم های مصنوعی به دلیل قیمت مناسبی که نسبت به چرم های طبیعی دارند طرفدار بسیاری دارند و از آن در تولید محصولات مختلف استفاده می شوند.
کفش و کیف های چرم چزو لوازم پر استفاده برای افراد است که روکش چرم به این محصولات جذابیت چند برابری می دهد.
همچنین از از کاربردهای مهم چرم های مصنوعی استفاده به منظور روکش دهی به مبل ها یا صندلی ها است. مبل ها و صندلی های چرم نمای چندبرابری به فضا می دهند.
اهمیت استراتژیکی چرم مصنوعی در دنیای امروز
چرم های مصنوعی در سر تاسر دنیا به عنوان یکی از عامل ها پر سود صادرات و واردات می باشد. با ورود چرم های مصنوعی به بازار جایگزینی مناسب برای چرم های طبیعی شناخته شدند و در صنایع مختلف به کار گرفته می شود.
در کشورمان به عنوان یکی از معادن تولید چرم مصنوعی نزدیک به چند صد میلیارد دلار به طور سالانه گردش مالی در این حوزه صورت می گیرد. از این گردش میلیاردی چیزی نزدیک به سه میلیارد از صادرات عاید کشورمان می شود و نزدیک به صد میلیارد دلار برای واردات چرم مصنوعی از کشور های دیگر صرف می شود.
صنایع مختلفی برای تولید محصولات خود به ورق های چرم مصنوعی در انواع مختلف نیاز دارند و به عنوان یکی از مواد اولیه مهم شناخته شده است.
چرم های مصنوعی امکان نگه داری راحت ترین نسبت به چرم طبیعی دارند، با خیال راحت می توان سطوح آن ها را تمیز کرد بدون آن که نگران آسیب رسیدن به کیفیت آن باشید.
همان طور که در بخش قبل اشاره شد مشاهده کردیم که چرم مصنوعی از جهت میزان کارایی نسبت به چرم طبیعی در درجه بالاتری قرار دارد.
همچنین چرم مصنوعی وزن سبک تری دارند و انتخاب مناسبی برای تولیدی های مختلف خواهند بود. علاوه براین سطوح یکنواخت چرم مصنوعی از دیگر مزایای مهم آن می باشد.
روش های تولید چرم مصنوعی در ایران
به منظور تولید چرم مصنوعی ایران دو روش کلی به کار گرفته می شود:
- روش خشک تولید چرم مصنوعی
- روش تر تولید چرم مصنوعی
چرم های مصنوعی که روش تر تولید می شوند در دو مدل چرم مصنوعی پلی اورتان و چرم مصنوعی پلی وینیل است.
چرم مصنوعی پلی وینیل از اولین نوع چرم های مصنوعی است که در دهه ۱۹۴۰ در ایالت متحده آمریکا تولید شد. این چرم نسبت به چرم مصنوعی پلی اورتان از انعطاف و نرمی کمتری برخوردار است به همین دلیل بیشتر در حوزه هایی مورد استفاده قرار می گیرند که کم تر به طور مستقیم با پوست انسان در ارتباط هستند مثل جلد کتاب ها.
از چرم مصنوعی پلی اورتان به دلیل منغطف بودن، نرم بودن و دارای تنفس بودن بافت در تولید پوشاک و به طور کلی ابزاری و لوازم منزلی که با انسان به طور مستقیم در ارتباط هستند به کار می رود.
نوع دیگر چرم های تولید شده چرم مصنوعی منفذ دار است و خود دارای دو نوع کورفوم و چرم می باشد. از نوع کورفوم به دلیل قابلیت تنفسی در صنعت تولید کفش چرم استفاده می شود. کفش های ساخته شده از چرم کورفوم جزو شیک ترین نوع کفش ها می باشد. از نوع چرم بیشتر برای تولید جلد دوربین ها و بعضا روکش صندلی اتومبیل ها استفاده می شود اما به دلیل قابلیت تنفسی پایین، امکان تعریق بالایی دارد.
چرم های اکلیلی نوع دیگر از چرم های مصنوعی هستند که مقاومت، درخشندگی و سطوح براق از ویژگی های این نوع می باشد. به دلیل تنوع بالا این چرم در رنگ بندی از پر مصرف ترین نوع چرم در صنایع مختلف می باشد. تنوع در رنگ جذابیت محصولات تولید شده را بالا می برد و پذیرای هر سلیقه ای می باشد.
چرم های مصنوعی طرح دار یکی دیگر از انواع چرم ها می باشد که طرح هایی چون طرح کرکدیلی، پوست مار و سنگی جزو این دسته می باشند. به دلیل وجود طرح به منظور تولید کفش و کیف بسیار کاربرد دارد.
چرم مصنوعی اشبالت نوعی چرم می باشد که ترکیبی از چرم طبیعی و مصنوعی است. این چرم ها به دلیل دو رویه بودن کاربرد های زیادی در کارهای هنری چرم دوزی دارند.
بزرگترین تولیدی چرم مصنوعی در کشور کیست؟
چرم طبیعی از طریق دباغی کردن پوست حیواناتی مثل گاو، بز و … تولید می شود اما چرم های مصنوعی به کمک ماشین آلات با اتصال لایه های مختلف تولید می شوند.
تاریخچه ی تولید اولین چرم مصنوعی به قرن ۱۹ در کشور آلمان بر می گردد. این زمان نشان دهنده این موضوع است که سال های زیادی است که چرم های مصنوعی در انواع مختلف آن در حال تولید می باشند.
تولیدی چرم مصنوعی امروزه تبدیل به یکی از صنایع پر سود در سرار دنیا شده است. کشور هایی چون آلمان، انگلیس، فرانسه و سوئد جزو کشور های عمده تولید کننده در دنیا می باشند. و کشور هایی چون ارمنستان، عراق، آذربایجان از کشور های پرمصرف چرم مصنوعی شناخته شده اند.
اگر بخواهیم به بزرگ ترین تولید کننده های چرم مصنوعی در کشور اشاره کنیم می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- شهرک صنعتی نظر آباد
- ساوه
- سمنان
چرم مصنوعی مثل هر محصول دیگر از درجات کیفیتی متفاوتی برخوردار است و این مسئله وابسته به مرغوبیت لایه های به کار گرفته در تولید آن، نوع رنگی که استفاده می شود و بسیار عوامل دیگر می باشد.
همان طور که خواندیم چرم مصنوعی از تنوع بسیار بالایی برخوردار می باشد که ما به تعدادی از این دسته بندی ها اشاره کردیم و موارد استفاده آن را کوتاه ذکر کردیم.
با تمام این گفته چرم مصنوعی از پر تقاضا ترین ها و پر مصرف ترین ها می باشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.